LCD DISPLAYER

Displayer är ett välanvänt namn för alla möjliga olika LCD-displayer (Liquid Crystal Displays). Idag finns det en rad olika teknologier som alla samlats under just namnet display. Därför har vi allt ifrån monokroma (enkelfärgade) teckendisplayer till högupplösta TFT:er (färgskärm) representerade i vår produktportfölj.

Letar du efter touchmonitor-lösningar eller kompletta monitorer med inbyggt operativsystem? Läs mer om våra monitorer här!

TFT

Dagens applikationer blir allt mer avancerade vilket i sin tur ställer större krav på användarinterfacet. En display som informationsåtergivare är oftast det mest naturliga valet och med dagens teknologi och prisutveckling rekommenderar vi att använda en färgskärm (TFT).
Vi erbjuder TFT:er med vida betraktningsvinklar och hög ljusstyrka. Dessa egenskaper möjliggör ett brett användningsområde för många olika applikationer. För information som ska visas i realtid och färg passar TFT utmärkt.

Hos oss hittar ni även TFT:er med korta responstider, breda temperaturområden och en rad olika touchpaneler för både inomhus- och utomhusapplikationer.

För att göra det lättare att välja rätt TFT-display för just din applikation så har vi tagit fram en guide som i 5 steg hjälper dig med de grundläggande faktorerna. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att ta fram en lösning som är anpassad för just dina behov!

Vi erbjuder även displayer utan minsta orderkvantitet, läs mer om det här!

Monokrom

Vi kan erbjuda allt från standardiserade teckendisplayer till kundanpassade segment- eller grafiska displayer. Displayerna finns tillgängliga som transmissiva, transflektiva och reflektiva versioner. 

Grafisk

En grafisk display används för att enkelt presentera text och grafer, varianten finns i olika färgkombinationer. Grafiska displayer ger stora möjligheter till kundunika lösningar och är lämpliga i applikationer där status, symboler och text skall presenteras för användaren.
Produkten passar t.ex. i applikationer som handhållna mätinstrument, larm, vitvaror, energimätare, analysinstrument och vågar. 

Segment

Segmentsdisplayer är en display uppbyggd av kundunika segment och det finns därför inga standardiserade segmentsdisplayer.
Om du söker en prisvärd lösning där du som kund själv formger ditt HMI är en segmentsdisplay just det du söker. Varje segment fungerar som en egen pixel vilket gör det möjligt att styra en mindre LCD helt utan IC. Skulle det däremot bli några fler segment än tänkt adderar vi enkelt en IC för multiplex driving. 

Tecken

Segmentsuppbyggda displayer med inbyggd teckengenerering ger enkel och snabb uppstart samt stora möjligheter till kundunika lösningar avseende storlek, färg och upplösning.
Våra leverantörer har olika serier med monokroma teckendisplayer som är standard, allt för att hitta en lösning till just din applikation.
Teckendisplayer lämpas sig utmärkt till lägre serier och korta utvecklingstider. 


Leverantörer

Displaytech Ltd

DLC

evervision

tianma

Anton Fagerström
Produktansvarig

E-post
075-242 45 12

Kontakta mig

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se