Skip to main content
EMC

Skyddad elektronik i GE Healthcares avancerade probteknologi

Skyddad elektronik i GE Healthcares avancerade probteknologi

Vår kund GE Healthcare behövde ha bra EMC-skydd till deras ultraljudssystem. Ett skydd för den avancerade elektroniken som ibland ryms på en väldigt liten yta. Det är viktiga komponenter för att elektroniska enheter ska fungera på ett bra sätt och förhindra elektromagnetisk störning.

GE Healthcare är ett företag i General Electric-koncernen, som bland annat tillverkar laboratorieinstrument och utrustning för medicinsk diagnostik. De är en ledande global innovatör inom medicinteknik och digitala lösningar och vi levererar skärmburkarna som säkerställer att elektroniken fungerar störningsfritt i deras senaste produkt.

”I alla våra projekt är det viktigt för oss att samarbeta med leverantörer som snabbt hjälper oss att ta fram prototyper och diskutera ritningar. Där är ni på OEM Electronics väldigt bra att arbeta med, vilket vi värdesätter högt. Även om ni ibland signalerar att det kommer ta lite tid, så går det i slutändan väldigt fort”, säger Thomas Halvorsrod, Program Manager på GE Healthcare.

Delen som sätts mot kroppen vid medicinska undersökningar med ultraljud kallas prob. GE Healthcare har en mycket avancerad probteknologi vilket genererar exceptionell bildkvalitet. Som komplement till de stora ultraljudssystemen finns även portabla handhållna enheter som gör att man enkelt kan ta bilder var som helst.

Ultraljudsbilder används inom vården för en rad olika ändamål. Kardiologi, akutsjukvård, intensivvård, primärvård, urologi, kvinnohälsovård, inom vårdutbildning är några områden där tekniken är viktig.

”Skärmburkarna som vi designat fram tillsammans med er är nyckelkomponenter för att få ett kompatibelt system som kan möta EMC kraven”, berättar Thomas.

EMC-skyddet som används är alltså skärmburkar och de är helt kundanpassade efter GE Healthcares behov. Skärmburkar (en jordad metallskärmning) är en effektiv lösning mot elektromagnetisk störning. De läggs kring den eller de komponenter man antingen vill skydda eller skydda andra komponenter ifrån.

Vi på OEM Electronics erbjuder både ett stort standardsortiment i en rad olika storlekar och kan även kund-anpassa helt efter behov. Vi kan erbjuda funktioner som specialutskärningar, ventilationshål och andra speciella önskemål för att de ska passa i applikationen. I vissa applikationer förstärker vi även dämpningen genom att sätta en mikrovågsabsorbent i locket.

”Hög kvalitet och noggrannhet vid tillverkningen är av största vikt, så att det inte blir störningar i systemet. Att ni har hög kompetens inom området är också något vi värdesätter, då ni blir en bra diskussionspartner”, säger Thomas.

”Behoven och kraven på EMC-skärmande komponenter kommer med all säkerhet bara öka. Vi har ett väldigt bra samarbete, så fortsätt leverera kvalitet och vara förutsägbara,” avslutar Thomas Halvorsrod.

alma salovic
Alma Salovic
Produktansvarig
075-242 45 69

Kontakta mig

Relaterat

DIY-kit från Leader Tech!

Nyheter
Tech Clip Kit innehåller allt du behöver för att designa din...

Skyddad elektronik i GE Healthcares avancerade probteknologi

Kundcase
Vår kund GE Healthcare behövde ha bra EMC-skydd till deras ultraljudssys...

Skydd mot elektromagnetisk störning

Nyheter
Vi har breddat vårt sortiment av absorbenter och vill presentera ytt...

Skydda från elektromagnetisk störning

Nyheter
Är dina komponenter utsatta för elektromagnetisk störning? Vi har ett br...

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se