Vad behöver du tänka på i ett displayprojekt?

Idag vill många operatörer och användare av elektroniska applikationer att budskap och interaktion sker via en färgdisplay, också kallad TFT-display. Den snabba utvecklingen på marknaden har resulterat i lösningar för många olika miljöer, prisklasser och användningsområden. För att hitta rätt TFT-display till rätt lösning kan du börja med att utgå från våra frågor här nedanför. Kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram en lösning som är anpassad för just dina behov!

1. VAR SKA DEN SITTA?

Börja alltid med att fundera över miljön som displayen ska sitta i. Kommer den utsättas för direkt solljus, stora temperaturvariationer eller kommer den vara vägghängd inomhus? Svaret leder till vilket temperaturområde och vilken ljusstyrka displayen måste ha. Båda dessa faktorer spelar stor roll för slutkostnaden av displayen.

2. HUR SKA DEN ANVÄNDAS?

Av vem, hur ofta och i vilket sammanhang kommer displayen att brukas? Betraktningsvinklar är viktigt för att få en så bra upplevelse som möjligt för användaren. Ska den monteras på vägg, i en vinklad manöverpanel eller vara handhållen? Det finns många olika nivåer av betraktningsvinklar beroende på krav och önskad prisbild. För att få bästa möjliga betraktningsvinklar bör man välja en display med IPS-teknik.

3. VAD SKA VISAS PÅ DEN?

Det är viktigt att i ett tidigt skede veta ungefär vad du vill visa på din display. Senare kommer det ligga till grund för vilken upplösning och vilket interface som passar din display bäst. Våra leverantörer har standardstorlekar på sina TFT-displayer och varje storlek finns oftast i många olika upplösningar.

4. TOUCH?

Idag har nästan alla större tillverkare displayer med eller utan kapacitiv touch i sina standardsortiment. Tekniken bakom kapacitiv touch bygger på att ett ledande material, som exempelvis ett finger, påverkar kapacitansen över en viss yta på touchen. Tekniken har kommit långt och klarar till och med användning med tunnare handskar. Idag finns det oftast en lösning på en kapacitiv touch, oavsett applikation.

5. KUNDANPASSNING

Vi har tillverkare som har möjlighet att göra kundanpassning på FPC och backlight för att anpassa ljusstyrkan. En vanlig anpassning är ett frontglas som levereras fäst vid displayen med någon form av bondning, till exempel optisk bondning för bästa visuella upplevelse. Form, storlek och grafik kan anpassas helt samt att vi kan leverera externt kort för HDMI-anslutning om ni önskar.

6. KOSTNAD

Vill du designa en applikation med utseende, kvalitet och prestanda i fokus finns en rad nya tekniker som ger mängder med möjligheter. Det är viktigt att särskilja vad som är krav och vad som är önskemål, särskilt om du jobbar mot en stram budget. I vissa fall kan tillverkarnas standardsortiment vara tillräckligt bra och kan täcka in de flesta krav.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se