VÄTSKEKYLNING

Aavids Liquid Cold Plates är speciellt tillverkade för att maximera vätskans kontakt med varma ytor och ger väldigt hög värmeledningsförmåga. Med den allra senaste tekniken erbjuder vi ett brett och innovativt sortiment av kylplattor och vätskekylare från standard till kundunika lösningar för era behov.

Eftersom elektroniken blir kraftigare genererar de mycket högre värmebelastningar och kräver effektivare kylning. För många av dessa tillämpningar har traditionell luftkylning blivit otillräcklig. Vätskekylda lösningar blir alltmer populära eftersom de har kapacitet för högre värmeöverföring och flexibilitet i sin design. Detta möjliggör mindre, högre presterande kylningslösningar.

Ett vätskekylsystem är en hydraulisk krets som typiskt består av en kylplatta som gränsar till värmekällan, en pump som cirkulerar vätskan genom systemet och en värmeväxlare som avvisar värmen som absorberas av vätskan från anordningen. Vätskekylplattor är mycket mindre än en kylfläns som skulle användas i en luftkyld lösning för samma applikation. Dessutom kan flera kylplattor användas med samma pump och värmeväxlare, vilket möjliggör kylning av flera enheter från en avskild kylanordning.

Förutom effektivare kylning har vätskesystem också större flexibilitet i sin design. Liquid cold plates finns i ett stort antal former, storlekar och fabrikationer. Vätskekylning möjliggör att värme överförs från värmekällan och dispenseras på distans. Vätskekylning ger också en extra kontrollnivå över kylsystemet, eftersom inloppstemperaturen till kylplattan och flödeshastigheten lätt kan anpassas.


Leverantörer

AAVID

Jesper Rylander
Produktansvarig

E-post
075-242 45 36

Kontakta mig

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se