06 oktober 2019

Bäst skydd för din applikation - Ingjutning

För att skydda och isolera komponenter, kretsar eller hela kretskort används ofta ingjutning. Ingjutningar skyddar mot fukt, temperaturskillnader, mekaniska/elektriska störningar, slitage, stötar, vibrationer med mera. Ingjutningar kan även användas för att fixera och montera komponenter samt för att avleda värme.

Vi erbjuder flera olika ingjutningsmaterial från världsledande tillverkaren Wacker samt från Henkel med ledande varumärken som Loctite Hysol® och Stycast™. De olika materialen har sina speciella egenskaper och fördelar.

SILIKON
Silikon ger bäst skydd. Wackers sortiment av två-komponentssilikoner täcker de flesta ingjutningsbehov och används ofta i applikationer i krävande miljöer med extrema temperaturer. 

Silikon är ett otroligt flexibelt material vilket gör det så fjädrande att det absorberar termomekanisk spänning bättre än något annat material, utan att riskera att komponenterna skjuvas loss. Det förhindrar läckströmmar och överslag samt har utmärkt temperaturtolerans. De fysiska och tekniska egenskaperna förblir oförändrade vid såväl -50°C som vid +200°C - även efter flera tusen timmar i drift. 

EPOXY
Epoxy är mekaniskt starkt, har god vidhäftning mot de flesta material och kan vara mycket hårt. Det står emot kemikalier och oljor och har hög dielektrisk styrka. Henkel har specialiserat sig på att utveckla många olika epoxymaterial med mycket olika egenskaper. Det finns också högtemperaturtåliga versioner samt med UL-godkännanden.
 
POLYURETAN
Polyuretan är det vanligaste materialet på marknaden och används ofta vid stora priskänsliga volymer. Det finns i flera former med många olika egenskaper och ger bra skydd för applikationer med lägre maxtemperatur.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se