18 november 2020

Ny säkerhetsklassificering inom IT- och konsumentelektronik

I slutet av december i år kommer flera säkerthetsklassificeringar inom IT- och konsumentelektronik att bli inaktuella. Många certificat och komponenter berörs av ändringen och vi hjälper dig att ta reda på om din applikation påverkas av detta!

Den nya säkerhetsklassificeringen heter EN62368 och ersätter de tidigare EN60950-1, EN60905 och EN60065. Grunden i den nya klassificeringen bygger på att ersätta tidigare incidentbaserade tester mot riskbaserade tester, där tillverkaren nu ska säkerställa att produkterna är säkra att använda i de avsedda miljöerna.

Tidigare separerades IT- och konsumentelektronik i egna standarder. Nu har det blivit svårt att särskilja de olika grupperna då de ofta grupperas i olika teknikkategorier. Den nya standarden inkluderar alla de tidigare delade kategorierna och samlar dem under liknande certifieringskrav.

Alla produkter som levereras inom EU måste senast den 20 december i år vara omtestade enligt den nya standarden för att få säljas legalt. Tidigare utfärdade certikat blir inaktuella och dokument som CoC (Certificate of Conformity) kommer behöva uppdateras.

Arch är vår leverantör av AC/DC-moduler och nätaggregat och har sedan 2019 tagit fram och uppdaterat sina produkter enligt den nya standarden.

Är du osäker på om din modul uppfyller de nya kraven eller behöver hjälp med en uppdatering, hör av dig till oss!

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se