Skip to main content
09 december 2021

Värmeledande material från Parker Chomerics

De termiska interface-materialen från vår leverantör Parker Chomerics har som huvuduppgift att eliminera isolerande luft mellan en varm komponent och en kyllösning. Ett exempel på detta kan vara mellan en elektronisk komponent och en kylfläns.

Termiska material är flexibla och anpassar sig lätt till underlaget. I kombination med den höga värmeledningsförmågan ger det en hög prestanda. Materialet finns både i fast form som ark eller utskurna detaljer samt i flytande dispenserbar form.

Tillsammans med vårt systerbolag ATC Tape Converting har vi möjlighet att kundanpassa och leverera detaljerna i den form och design kunden önskar. ATC har gedigen erfarenhet av stansning och konvertering av material och har möjlighet att producera detaljer i både små och stora serier. Vi tillhandahåller även nödvändig dokumentation, som exempelvis CoC, mätprotokoll och andra kvalitetsdokument.

Parker Chomerics har ett stort utbud av värmeledande material beroende på krav och applikation. Nedan följer en översikt:

TERMISKT LEDANDE PADS

THERM-A-GAP: Mjuka, termiskt ledande pads/dynor/dukar. De flesta är silikonbaserade men det finns även silikonfria alternativ. Padsen finns i olika tjocklekar och termisk prestanda, samt med eller utan adhesiv. Du kan få dem som ark eller i helt kundanpassad form.


TERMISKT LEDANDE DISPENSERBARA MATERIAL

THERM-A-GAP GEL: Enkomponentmaterial som dispenseras på plats och som inte kräver någon härdning utan behåller sin gelform.

THERM-A-FORM: Tvåkomponentmaterial som dispenseras och härdas på plats vilket gör att de kan användas på komplexa geometrier. Materialet levereras i färdiga patronsystem vilket gör dem enkla att använda genom att eliminera extra procedurer för vägning, blandning och avgasning. 

THERMAL GREASE: Termiskt ledande silikonfett. Dessa produkter är mycket anpassningsbara, lätta att dispensera och kräver ingen blandning eller härdningscykel.


TERMISKT LEDANDE FASFÖRÄNDRINGSMATERIAL

THERMFLOW: Fasförändrade termiska material som är fasta i rumstemperatur och flytande i arbetstemperatur. Genom att de blir flytande fylls luftspalter och hålrum i gränsytan vilket maximerar kylflänsens prestanda.


ÖVRIGA TERMISKA PRODUKTER

THERMATTACH: Tejper med värmeledande tryckkänsligt lim (PSA). De är designade för att enkelt och säkert fästa kylflänsar på varma komponenter. 

T-WING: Små, tunna kylflänsar/värmespridare som fästs direkt på de varma komponenterna. De är prisvärda och kan vara ett bra alternativ där vanliga kylflänsar inte är lämpliga.


alma salovic
Alma Salovic
Produktansvarig
075-242 45 69

Kontakta mig


Senaste nytt

Nyheter inom lödutrustning

Nyheter
Hos oss på OEM Electronics hittar du de senaste nyheterna från vår lever...

Experter på skräddarsydda värmelösningar

Nyheter
Leverantörspresentation - DBK ...

High Voltage Water Heater

Nyheter
DBK’s High Voltage Water Heater (HVWH) är en kupévärmare för uppvärmning...

Emil - vår nya vd på OEM Electronics

Nyheter
OEM Electronics står inför spännande utmaningar i en värld där teknologi...

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se