OEM Electronics

VIPPSTRÖMSTÄLLARE TILL FRANKES KÖKSFLÄKTAR

- ETT BRA SAMARBETE TILL RÄTT KOMPONENT.

Vår kund Franke tillhör en världsomspännande koncern med ett sextiotal företag uppdelade på fyra divisioner.


Den största divisionen är ”Kitchen Systems” där svenska Franke Futurum och Franke KS Sweden ingår.
De tillverkar bland annat köksfläktar som vi och flera av våra systerbolag levererar komponenter till.

Vi har samarbetat under många år och efter vårt senaste projekt levererar vi strömställare till Frankes fläktkåpor. Anders Ågren har arbetat som inköpare hos Franke sedan 2007 och berättar om ett långt samarbete med goda relationer. “OEM Electronics visar alltid stor vilja inför att lösa våra önskemål och eventuella problem”, berättar Anders Ågren. “Vårt samarbete har alltid fungerat bra och jag kan absolut rekommendera OEM Electronics som leverantör”.

Alla komponenter till Frankes produkter genomgår långtidstester motsvarande produkternas livslängd. Efter cirka 1,5 år utvärdering slog Franke fast att komponenten höll mycket god kvalitet och valde att gå vidare med lösningen. “Typen av strömställare är speciell då den består av två delar, med en brytarkropp och en vippa. Detta utförande är viktigt för våra kåpor för att underlätta vid montering samt ger en enkel, stilfull finish”, säger Anders.

“Till denna köksfläkt är det mycket viktigt att vippan ska var gjord i samma råmaterial som övriga delar av kåpan. Anledningen är att ålderstakten ska vara densamma på alla synliga detaljer. För att möjliggöra detta måste man ta fram ett plastverktyg till det specifika materialet, vilket OEM Electronics kunde lösa. Vi är mycket nöjda med resultatet. Vi kör för fullt i vår produktion nu och använder denna “vippa” i de flesta av våra standardprodukter”, fortsätter Anders Ågren.

OEM Electronics sortiment av strömställare sträcker sig från små varianter avsedda för PCB-montage till stora robusta modeller för tuffare miljöer.

Läs mer om våra strömställare

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS