Kundanpassad fläkt till Solkungen

Vår kund Solkungen utvecklar och tillverkar Solfläkten sedan 10 år tillbaka. En produkt som används för att ge ett tillskott av varmluft i till exempel hus, garage, fritidshus eller husvagnar. Tekniken bygger på att med hjälp av en radialfläkt cirkulera inomhusluften genom solfångaren för att sedan skicka tillbaka den varma luften.

Pekka Wiena, grundare av Solkungen, berättar att en av fördelarna med den senaste modellen Solfläkt 2.0 är att den kan drivas med en 20W solcell. Det innebär dels att den kan användas även där det inte finns dragen el, men framförallt att den är självförsörjande och självreglerande. Fläkten snurrar enbart när den får energi från solen vilket tar bort risken för att skicka in kall luft när solen ej är framme.

"Med en driftsäker fläkt av hög kvalitet säkerställer jag i min tur detsamma mot mina kunder"

OEM Electronics har levererat fläktar till Solkungen under åren och följt med i utvecklingen av produkten. Då alternativet med solcellsdrift kom på tal behövde vi titta på en kundanpassning av den tidigare 12-volts-fläkt vi levererat. En solcell på 20W kan ge en spänning på upp till 21 volt vilket är utanför spannet för en vanlig 12-volts-fläkt. Vi kunde ta fram en kundunik lösning på en fläkt med ett spänningsspann på 7-21,9 volt.

”Jag är nöjd med samarbetet med OEM Electronics genom åren. Ni har varit smidiga att jobba med och har en flexibilitet som tilltalar mig. Med en driftsäker fläkt av hög kvalitet säkerställer jag i min tur detsamma mot mina kunder”, avslutar Pekka Wiena.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se