Skip to main content
Batterier & batterihållare

Den perfekta batterilösningen för Elsys trådlösa sensorer

Den perfekta batterilösningen för Elsys trådlösa sensorer

Vår kund Elsys specialiserar sig på tillverkning av trådlösa sensorer. När behovet av en ny batterileverantör uppstod inleddes samarbetet med OEM Electronics för inköp av batterier samt hantering av frakt, tullning och certifiering.

Elsys är ett Umeåbaserat företag som grundades 2005 av några kollegor från Umeå universitet. Under de senaste 10 åren har företaget fokuserat på egna produkter, främst inom området trådlösa sensorer med LoRaWAN-teknik. Deras sensorer är utformade för att ha lång räckvidd, låg energiförbrukning och ska verka under lång tid, vilket ställer krav på ett batteri som kan leverera rätt mängd energi under så lång tid som möjligt.

Företagets största volymer ligger inom sensorer för fastigheter och smarta byggnader. Dessa sensorer används för energimätning och energibesparing. För flexibla kontorsplatser används sensorer för närvaromätning och övervakning av mötesrum för att optimera användningen av dessa utrymmen. Elsys har även utvecklat sensorer för att mäta CO-nivåer och luftkvalitet. Denna typ av sensorer används i lägenheter, skolor och andra offentliga byggnader för att säkerställa en bra inomhusmiljö.

Projektet med OEM Electronics involverar inköp av 3,6 V batterier. Samarbetet omfattar inte bara leverans av batterier, utan även hantering av frakt, tullning och certifiering samt deklaration mot Naturvårdsverket. När det gäller köp av batteriprodukter är säkerheten en avgörande faktor att beakta. Certifiering är obligatorisk för transport av batterier och är en viktig indikator på att produkterna uppfyller internationella säkerhetsstandarder. 

”Genom samarbetet med OEM Electronics har vi fått tillgång till batterier av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. OEM Electronics hjälper också till med andra aspekter som frakt, tullhantering och certifikat, vilket underlättar vår hantering av batterierna och dess omgivande krav”, berättar Johannes Karlsson, operativ chef på Elsys, som har varit delaktig i projektet från början.

"Vi uppskattar den snabba responsen och problemlösningen från OEM Electronics sida."

Johannes Karlsson, operativ chef.

Batterierna som vi levererar till Elsys används i princip i alla företagets olika trådlösa sensorer. Batterihanteringen utförs lokalt i Umeå, oavsett om batterierna förmonteras eller levereras vid sidan av sensorerna.

Med planer på framtida samarbete ser Elsys fram emot att fortsätta dra nytta av OEM Electronics som en pålitlig leverantör. ”Samarbetet med OEM Electronics har fungerat bra och vi har uppskattat den snabba responsen och problemlösningen från er sida. Som ett projektbaserat företag med stora volymer och snabba variationer i behov är det viktigt att ha en pålitlig och effektiv leverantör som kan möta våra krav”, avslutar Johannes.

alma salovic
Emil Jidskog
Produktansvarig
075-242 45 53

Kontakta mig

Relaterat

Batteri eller kondensator? Vad är skillnaden?

Kunskap
Allt fler applikationer förses med batterier, antingen som huvudsaklig k...

Vad är en ultrakondensator

Kunskap
En ultrakondensator är som en korsning mellan ett uppladdningsbart ...

En guide till UN38.3-certifiering

Nyheter
När det gäller köp av batteriprodukter, oavsett om det är bärbara elektr...

Vad är skillnaden mellan ett laddbart och ett icke laddbart batteri?

Kunskap
Ett batteri omvandlar kemisk energi till elektrisk energi och består av ...

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se