Knappsatser

Ett tangentbord - flera funktioner till AVAC

Ett tangentbord - flera funktioner till AVAC

Vår kund AVAC skulle ta fram en ny generation vakuumekejtorer för applikationer där man behöver vakuum generat och kontrollerat på enkelt sätt. De ville ha ett tangentbord där man kunde styra och anpassa ejektorn så smidigt som möjligt.

”Tidigt i projektet konstaterade vi ett behov av någon form av tangentbord med integrerade funktioner, som knappar och LED:ar”, berättar Lars Andersson, Manager Technical Sales & Development på Avac. AVAC kontaktade OEM Electronics och vi diskuterade tillsammans fram hur design och funktion skulle kunna interagera ihop på bästa sätt.

“Vi behövde dessutom en 7-segmentsdisplay, vilket gjorde att vi tillsammans med OEM Electronics tittade på olika tekniska lösningar. Till slut valde vi att använda LED:ar med 7 dioder per segment, som skulle fungera på samma sätt som en display”, fortsätter Lars. De två 7-segmentssiffrorna som finns på tangentbordet används för att bl.a. visa aktuell vakuumnivå och information vid konfigurering. 

Denna typ av lösning var helt ny för oss på OEM Electronics och resultatet blev väldigt tillfredsställande för både oss och kunden. Tangentbordet är väldigt avancerat för sin storlek och blir därför mer ömtåligt för yttre påfrestningar. Vi valde därför att använda FPC, Flex Printed Circuit, som kretslager i tangentbordet, vilket gör det mer flexibelt och tåligt.

”Jag kan absolut rekommendera OEM Electronics som leverantör och vi kommer ha fler samarbeten tillsammans framöver”, avslutar Lars Andersson.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se