Displayer

Från overlay fram till display

Från overlay fram till display

När nästa generation åkgräsklippare var under utveckling hos Husqvarna AB, ville man även lyfta och förtydliga i användargränssnittet där användaren får information om sin maskin. Flera plattformar skulle uppdateras och förändringarna skulle slå igenom på ett antal produkter.

På produkten användes tidigare en overlay, enkelt förklarat som ett klistermärke, för att visa maskinens status. Efter några projektmöten kom vi fram till att det bästa alternativet var en display. För en bra visuell upplevelse valde man en segmentsdisplay där alla symboler och texter blir väldigt skarpa och tydliga.

”Vi fick mycket hjälp av vår säljkontakt Fredrik Carlsen på OEM Electronics i arbetet med displayen”, berättar Thomas Hermansson, Lead Engineer vid Husqvarna Wheeled. ”Han tog snabbt fram olika alternativ och demos för oss att testa”.

En viktig faktor med displayen var att den behövde synas tydligt även ute i solljus. En tuff utmaning då man vid tidigare tester upptäckt att det som var tydligt inomhus blev svårt att se ute i solen. ”Idén från er på OEM Electronics om att använda vit text och vita symboler på svart bakgrund var precis vad vi behövde”, säger Thomas. En erfarenhet från ett tidigare projekt med en kund som stod inför liknande behov. På åkgräsklipparna satt tidigare även en separat timräknare som nu kunde integreras tack vare den nya displaylösningen.

”Vi har ett mycket bra samarbete och allt kom fram i rätt tid, vilket är viktigt då vi hade en snäv tidsplan i projektet. OEM Electronics har varit med hela vägen och vi är väldigt nöjda med den slutliga lösningen som vi även kan använda som grund i kommande projekt”, avslutar Thomas.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se