RF/Mikrovåg

Snabbt kommunikationssystem för börshandel

Snabbt kommunikationssystem för börshandel

När data skickas till och från börshandeln måste det gå fort och vara säkert! Till detta används ett kommunikationssystem där kraven på de ingående komponenterna är väldigt höga. Högsta kvalitet på komponenterna för att matcha den högpresterande slutprodukten.

Vår kund Qamcom Research & Technology AB är experter inom avancerade teknologier samtidigt som de bedriver forskning inom området. Deras kunder finns inom alla olika branscher som efterfrågar avancerad kunskap på produkter och tjänster inom AI, trådlös anslutning, autonoma system, radarsystem och industriell IoT.

Tillsammans med deras kund Aviat Networks har de tagit fram ett snabbt kommunikationssystem för börshandel. Aviat tillverkar mikrovågsradioutrustning och har även fler projekt tillsammans med Qamcom. Att skicka data via mikrovågslänk är världens snabbaste tillvägagångssätt. Jämfört med fiber kan du dra en rak linje utan omvägar samtidigt som hastigheten i luft är högre än i fibern.

När systemkraven i projektet med kommunikationssystemet ändrades ledde det till ytterligare utveckling och man startade fas två.

”Vi sökte då ett högpresterande mikrovågsfilter. Tillsammans med er på OEM Electronics och er leverantör specificerade vi och testade vad som var tekniskt möjligt att uppnå med ett filter. Detta resulterade i ett mikrovågsfilter som är helt anpassat efter våra behov”, berättar Johnny Malmborg, Project Manager på Qamcom.

”Supporten som vi fick ifrån er var över förväntan och ni höll precis det ni lovade gällande leveranstiden”, avslutar Johnny.

Dagens RF- och MW-system blir allt mer komplexa och högre precision och bättre filtrering krävs. Vi på OEM Electronics har filter som passar till alla möjliga applikationer i en mängd olika konfigurationer från marknadens bästa tillverkare.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se