Rattar , Termostater, Överhettningsskydd

Värmande pooltillbehör

Värmande pooltillbehör

Vår kund Pahlén producerar och säljer poolutrustning med hög kvalitet i fokus. Ett brett sortiment för poolägaren. Vi levererar idag komponenter till deras elvärmare och vårt samarbete sträcker sig många år bakåt i tiden.

Pahlén är ett privatägt företag som funnits i drygt 50 år och tillverkningen sker i den egna fabriken i Upplands Väsby. För att garantera högsta kvalitet och livslängd på produkterna används material som titan, syrafast stål och brons i stor utsträckning. Produkterna säljs via återförsäljare och är anpassade efter skandinaviska förhållanden.

De har ett väldigt brett sortiment med alla tänkbara produkter som kan behövas kring en pool. Allt från belysning och massagestrålar till rening och uppvärmning. Till Pahléns elvärmare levererar vi både överhettningsskydd och termostat med tillhörande ratt.

”Vi hörde av oss till er på OEM Electronics när vi behövde hitta ett överhettningsskydd med rätt certifikat”, berättar Lars Karlsson, inköpschef på Pahlén.

Överhettningsskyddet är helt anpassat efter Pahléns behov, vad gäller bryttemperatur och utformning av till exempel längd på kapillärrör och storlek på bulb. Vårt överhettningsskydd är godkänt enligt de senaste kraven på säkerhet vilket bland annat innefattar 2K, certifierad ”fail safe”-funktion.

”Kravet på säkerhet kommer från standarden som vi vill att våra produkter har. Att er komponent uppfyllde detta är en av nycklarna till att vi kunnat certifiera vår produkt. Hela arbetet kring komponenternas certifikat har gått smidigt och vi får snabba svar från er, vilket vi uppskattar”, säger Thomas Körner, utvecklingschef på Pahlén.

Termostatens uppgift är att hålla en jämn och behaglig temperatur på poolvattnet. Man ställer in önskad badtemperatur med hjälp av ratten, så ser värmaren till att poolvattnet håller den.

”Vi ville ha en väldigt liten temperaturdifferens mellan från och tillslag, för att hålla en jämn temperatur i poolen. Vi tvingades också göra vissa modifieringar på utformningen för att den skulle passa vår produkt. Den flexibilitet som ni har, hittar vi inte hos en annan leverantör”, berättar Thomas.

”Ni är en viktig leverantör och samarbetspartner och vi märker att ni har koll på era komponenter. Står vi inför att behöva en ny komponent så tittar vi oftast på vad som finns hos er”, säger Lars.

”Att samarbeta med er som är specialister inom ert område, underlättar för oss och ger oss trygghet i våra utvecklingsprojekt”, avslutar Gunnar Samuelsson, produktchef på Pahlén.


Jesper Rylander
Produktansvarig
075-242 45 36

Kontakta mig

Relaterat

Brett sortiment av termostater och överhettningsskydd

Nyheter
Vi erbjuder ett stort och brett sortiment av termostater och överhettnin...

Överhettningsskydd utan krångel

Kundcase
Ända sedan 1972 har vår kund Wexiödisk försett storkök i och utanför Sve...

"Vi uppskattar flera komponenter från samma leverantör"

Kundcase
När Kuben Ventilation AB i Falun skulle uppdatera ett av deras mest popu...

Energieffektivt med elektronisk termostat

Nyheter
För att möta EU:s och marknadens nya energibesparingskrav har Tecasa utv...

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se