02 december 2020

Rätt tryckströmställare

Vi erbjuder ett stort utbud av olika typer av tryckströmställare. Att hitta rätt funktion, form, färg och mått är ett omfattande och viktigt arbete. För att förenkla vägen till rätt komponent har vi tagit fram ett antal frågeställningar. Med hjälp av dessa hittar vi snabbare rätt strömställare till just er applikation.

VAR SKA DEN SITTA? Kommer den sitta utomhus och vara utsatt för olika väderförhållande, som regn, snö, sol och stora temperaturskillnader? Behöver den vara synlig i mörker så vi behöver integrera indikeringsmöjligheter i strömställaren? Behövs en symbol som påvisar funktionen? Var strömställaren ska sitta är viktigt för att gå vidare i arbetet med att ta fram rätt komponent.

FUNKTION. En strömställares funktion är ganska enkel i praktiken - den bryter eller sluter en krets. Det finns i huvudsak två olika brytarfunktioner - momentan och latching. Momentan (återfjädrande) innebär att den aktiva ytan kommer att fjädra tillbaka till sitt ursprungliga läge direkt efter att man släppt brytaren. Latching (ihållande) innebär att ytan stannar i nedtryckt läge, och man trycker igen för att få upp den i sitt ursprungliga läge.

VAD SKA BRYTAS. Vi har ett stort urval av strömställare i olika storlekar och egenskaper och vad som ska brytas är en viktig parameter i valet. Primärt behöver vi veta vilken spänning/ström som ska brytas. Då kan vi snabbt göra ett urval bland de vilka varianterna i vårt sortiment.

FÖRENKLAD MONTERING. Vi levererar ofta våra strömställare tillsammans med kablage och kontaktdon för att förenkla våra kunders monteringsarbete. Vad behövs bakom? Vi hjälper er gärna och kan erbjuda ett konkurrenskraftigt pris på olika kablage och kontaktdon.

KUNDANPASSAT UTSEENDE. I vissa applikationer krävs att man kan utläsa funktionen med hjälp av symbol. Eller att man önskar kunna se om maskinen är igång med hjälp av indikering. Då hjälper vi er att hitta rätt alternativ.   Jonatan Lindell
Produktansvarig
075-242 45 49

Kontakta mig


Senaste nytt

Upptäck fördelarna med gjutna kablage

Nyheter
Vi hjälper vi dig att ta fram gjutna kablage till en mängd olika applika...

Två nya 6,5” VGA displayer för utomhusapplikationer

Nyheter
Letar du efter en display för tuffa utomhusmiljöer? Då är Tianmas senast...

Nya sensorbrytare med kort inbyggnadsmått

Nyheter
Vår leverantör Onpow har adderat två nya sensorbrytare till sitt sortime...

Vi erbjuder kundanpassade batteripack

Nyheter
När en vanlig cell inte kan leverera den strömförsörjning som krävs erbj...

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se