Skip to main content
15 november 2023

Robusta knappsatser med snygg design

DynaForce är en teknik för knappsatser som ger dig möjlighet att få ett robust tangentbord som kan användas i extrema miljöer, utan att det påverkar designen. Tekniken utvecklas av vår leverantör Algra Group, som specialiserar sig på utveckling av skräddarsydda inmatningssystem (HMI) och frontpaneler av olika material. OEM Electronics har ett långt samarbete med Algra som sträcker sig över mer än 10 år.

DynaForce är en utvecklad och förbättrad variant av den tidigare Piezo-tekniken, vilken Algra Group annars förknippas med. Med tiden kommer denna nya teknik att ersätta Piezo-tekniken.

Tekniken bygger på en känslig kraftsensor som interagerar med exempelvis ett finger. När du trycker på ytan sker en impuls i kraftsensorn som då skickar en signal och knappen aktiveras. Kraftsensorn är unik inom knappsatstekniken och är en lösning som klarar stora påfrestningar.

DynaForce-tekniken fungerar utmärkt genom en mängd olika material upp till 2 mm i tjocklek. Det ger dig som kund möjlighet att sätta en knappsats på insidan av exempelvis en sluten kåpa, vilket gör din produkt helt vattentät. Exempel på material att sätta knappsatsen bakom kan vara glas, rostfritt stål, plast, aluminium eller trä. Tack vare de robusta och tjocka ytmaterial som vi kan applicera framför våra touch-sensorer blir tekniken vandalsäker.

Med mekanisk touch är knappaktivering lika känslig med som utan handskar. Det finns stor flexibilitet för knapplayout då man endast behöver ta hänsyn till minsta möjliga avstånd. Vi erbjuder feedback i form av belysning, ljud eller vibration även från stumma touch-knappar.

Vi kan leverera DynaForce i två olika segment:

  1. Helhetslösning – Vi kan göra helhetslösning med ett kundunikt kretskort med det önskade antalet knappar och funktioner bakom en overlay i valfritt material. Sedan fäster man helt enkelt tangentbordet mot sin applikation med hjälp av adhesiv.
  2. PCBA – Många av våra kunder har idag redan en sluten kåpa. I dessa fall kan vi leverera ett kundunikt kretskort som en peel-and-stick-lösning där kund enkelt kan applicera knapparna bakom sin inkapslade produkt.

Tomas Isaksson hemsida
Tomas Isaksson
Produktansvarig
075-242 45 35

Kontakta mig


Senaste nytt

Förbättrad effektivitet med interleaved circuit design

Nyheter
Interleaved circuits, även kända som interleaved design eller interleave...

Temperatursensorer från Angst + Pfister

Nyheter
Temperatursensorer 172 (SMT172-TO18, SMT172-TO92, SMT172-TO220 och SMT17...

Kretskortsplint för HVAC-applikationer

Nyheter
Vår leverantör Degson är en av Kinas största tillverkare av kretskortspl...

Plug-in-moduler som höjer helhetsintrycket

Nyheter
Höj helhetsintrycket på din produkt med kundunika plug-in moduler. Få d...

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se