21 april 2021

Robusta knappsatser med snygg design

DynaForce är en teknik för knappsatser som ger dig möjlighet att få ett robust tangentbord som kan användas i extrema miljöer, utan att det påverkar designen.

Tekniken bygger på en känslig kraftsensor som interagerar med exempelvis ett finger. När du trycker på ytan sker en impuls i kraftsensorn som då skickar en signal och knappen aktiveras. Kraftsensorn är unik inom knappsatstekniken och är en lösning som klarar stora påfrestningar.

DynaForce-tekniken fungerar utmärkt genom en mängd olika material upp till 2 mm i tjocklek. Det ger dig som kund möjlighet att sätta en knappsats på insidan av exempelvis en sluten kåpa, vilket gör din produkt helt vattentät. Exempel på material att sätta knappsatsen bakom kan vara glas, rostfritt stål, plast, aluminium eller trä. Tack vare de robusta och tjocka ytmaterial som vi kan applicera framför våra touch-sensorer blir tekniken vandalsäker.

Med mekanisk touch är knappaktivering lika känslig med som utan handskar. Det finns stor flexibilitet för knapplayout då man endast behöver ta hänsyn till minsta möjliga avstånd. Vi erbjuder feedback i form av belysning, ljud eller vibration även från stumma touch-knappar.

Vi kan leverera DynaForce i två olika segment:

  1. Helhetslösning – Vi kan göra helhetslösning med ett kundunikt kretskort med det önskade antalet knappar och funktioner bakom en overlay i valfritt material. Sedan fäster man helt enkelt tangentbordet mot sin applikation med hjälp av adhesiv.
  2. PCBA – Många av våra kunder har idag redan en sluten kåpa. I dessa fall kan vi leverera ett kundunikt kretskort som en peel-and-stick-lösning där kund enkelt kan applicera knapparna bakom sin inkapslade produkt.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se