Välkommen till oss!

Vill du vara med och utveckla apparater och maskiner på ett hållbart och etiskt sätt? Här börjar din karriär inom OEM-koncernen! 

Oavsett om du har jobbat i många år, eller om du är helt ny i arbetslivet kan du vara personen vi letar efter. För oss är nämligen personliga egenskaper minst lika viktiga som arbetslivserfarenhet. Vi individanpassar din karriär hos oss!

Hos oss blir du en av 60 drivna, kompetenta och värdefulla medarbetare. Vi finns på några olika platser i landet men vårt huvudkontor ligger i Tranås.

Flera av våra medarbetare har jobbat länge hos oss och har utvecklat både sig själva och företaget.

Vi har flera funktioner som gör att du kan få omväxling i arbetsinnehållet när du känner dig redo att gå vidare. Vid det årliga personliga utvecklingssamtalet diskuterar du med din närmsta chef hur du ska kunna utvecklas till nya områden, exempelvis genom utbildningar, mentorskap, ledarutvecklingsprogram och möjlighet till sidouppdrag inom någon av bolagets styrgrupper.

Tack vare att vi tillhör en större koncern ger det även möjligheter för egen utveckling i ett större perspektiv.

VI UTVECKLAS TILLSAMMANS!

Teamkänslan och att hjälpa varandra är något som vi jobbar mycket med, oavsett vilken avdelning du tillhör.

Vi har uppstyrda aktiviteter som exempelvis konferenser med hela bolaget, workshops och avdelningsaktiviteter. ”Clash of the titans” är en av våra återkommande aktiviteter då vi tävlar avdelning mot avdelning i många olika typer av aktiviteter. Hittills har vi klarat av bland annat fotboll, femkamp, innebandy, bowling och ishockey.

Vi värdesätter också att diskutera och lösa utmaningar tillsammans dagligen, oavsett om det är i ett konferensrum eller vid kaffemaskinen. Genom våra olikheter, erfarenheter och kompetenser utvecklar vi varandra!

Varför OEM Electronics?

Förutom att du har ett spännande arbete med fantastiska kollegor vill vi underlätta ditt vardagsliv så mycket som möjligt, på flera olika sätt. 

Till exempel har vi 40 timmars arbetsvecka, men du styr din tid så du får ihop vardagspusslet med att lämna/hämta barn, gå till tandläkaren, träna med mera.

En gång i kvartalet har vi gemensam lunch då du får chans att träffa och mingla med alla dina kollegor. Dessutom har vi fredagsfrallan som vi inte får glömma bort!

Under sommarmånaderna (juni – augusti) har vi en halvtimmes kortare arbetsdag så att vi kan njuta extra mycket av värmen!

Vi jobbar halvdag dag innan röd dag och du är även ledig fredag under Kristi Himmelsfärd. Om nationaldagen infaller på en helg tar du ut den dagen en annan dag under året.

Att våra medarbetare mår bra mentalt, socialt och fysiskt är av yttersta vikt för oss. Därför ordnar vi olika aktiviteter tillsammans och alla har rätt till friskvårdsbidrag.

Här under kan du läsa om vad några av våra medarbetare tycker om hur det är att jobba hos oss och hur de har utvecklats inom bolaget!

"Våra medarbetare är grunden till vår framgång. Vårt bolag bygger på viljan att utvecklas."

Urban Malm, vd

"Jag arbetade inom ventilationsbranschen, när jag blev kontaktad av OEM Electronics. Jag började som produktassistent och idag är jag produktansvarig. Det finns stora möjligheter inom koncernen och många chanser till personlig utveckling."

Andreas Lingmerth, produktansvarig

"Under min utbildning gjorde jag båda mina praktikperioder på OEM Electronics, och sen fick jag jobb här. Jag sökte mig hit eftersom jag hade hört mycket gott om OEM innan; att företaget är en ”bra skola”, och att det finns bra förutsättningar att utvecklas här. Jag trivs jättebra, mycket tack vare mina kollegor och vetskapen om att vi alltid backar upp varandra. Vi är ett team, det gillar jag". 

Sanna Andersson, KAM

"Jag började som trainee direkt efter gymnasiet, och idag arbetar jag som affärsområdeschef. Att man tidigt ger unga personer mycket ansvar och att man ser varje individ, tror jag är några av framgångsfaktorerna här. Som medarbetare får man på så sätt goda förutsättningar för att kunna växa och utvecklas". 

Emil Gustafsson, affärsområdeschef

"Något av det bästa med jobbet tycker jag är hur vi samarbetar, flera olika roller tillsammans. Vi blir som en kedja; från säljarens kontakt med kunden, vidare till mig som produktansvarig, ut till våra leverantörer, och sedan tillbaka igen. Det är hela tiden en process där vi gemensamt ska komma fram till den bästa lösningen. Vi litar på varandra och det skapar teamkänsla och god stämning".

Jesper Rylander, produktansvarig

 

"Efter en ingenjörsinriktad  utbildning insåg jag att jag ville ha ett jobb där jag kom ut och träffade folk.  Jag hoppade därför på en 1-årig utbildning till teknisk säljare på Affärshögskolan i Linköping. Vid examen såg jag att OEM Electronics sökte folk och fick jobb här.  Jag gillar att det är ett så varierande jobb och att man direkt får så mycket ansvar och möjlighet att påverka sin roll och arbetssätt."  

Maja Rehn, Produktgruppchef

"Jag har utvecklats mycket under mina år här, både jobbmässigt och privat. Jag började på lagret och idag jobbar jag som produktansvarig. Det är mycket tack vare den gemenskap och laganda som finns här; att vi tror på varandra, som jag vågat ta nya steg. Här finns flera olika områden att arbeta med; sälj, lager, produktorganisation o.s.v. Det går att hitta vad som passar just en själv. Inställningen och viljan tror jag är viktigast att ha med sig hit, mycket annat kan du lära dig på jobbet". 

Anton Segersson, produktansvarig

"Jag har varit på OEM Electronics i 16 år nu och jag trivs verkligen här, den familjära känslan och gemenskapen gör att det är kul att gå till jobbet. Här råder inställningen att alla har en viktig funktion att fylla, och möjlighet att utvecklas vidare kan anpassas utifrån vad som passar just dig. Kanske vill du fördjupa dig inom ett visst område, eller åta dig arbetsuppgifter med mer ansvar? Både delarna är lika viktiga. Här råder heller ingen prestige, utan istället har vi inställningen att vi lär av varandra". 

Kristofer Johansson, affärsområdeschef

Vår värdegrund

Utveckling

Vi försöker hela tiden göra nya saker. Det är ok att göra fel bara man lär sig av misstagen. Vi vill utveckla både företaget och oss själva...

Balans

När vi trivs och har roligt tillsammans blir resultatet bättre. Engagerade medarbetare skapar ett starkt företag...

Öppenhet

Vi ger varandra beröm när vi gjort något bra, och tips om förbättringar Vi är ärliga mot våra kunder, leverantörer och mot varandra...

NÖJD MEDARBETARINDEX, NMI

Personalen är vår viktigaste resurs och det är viktigt för oss alla att vi trivs på jobbet och känner att vi utvecklas. Vi genomför en medarbetarundersökning vartannat år där vi betygsätter flera parametrar och får fram ett NMI-tal, där vi har som mål att ligga över 4,0.

Vid senaste undersökningen (våren 2022) blev resultatet 4,2 och det var flera delar som bidrog till att dra upp talet.

Ledarskap (4,4): Våra ledare kommunicerar rakt och respektfullt och engagerar sig i medarbetarnas utveckling.

Värdegrund (4,3): Vi agerar dagligen och leder efter vår värdegrund.

Arbetsmiljö (4,7): Vi har en bra arbetsmiljö och behandlar varandra med respekt i alla lägen.

TRAINEE-PROGRAMMET HOS OSS

• Vill du arbeta på ett internationellt företag som ger dig goda möjligheter att utvecklas och avancera?
• Är du i början av din karriär och har ett driv att utvecklas?
• Vill du jobba inom en försäljningsorienterad organisation, men känner dig osäker på vilken roll som passar just dig?

Då ska du söka dig till vårt traineeprogram!

Varför trainee?
När du börjar din karriär som trainee hos oss får du en utmärkt grund att stå på. Traineeprogrammet ger dig bred kunskap om både koncernen, bolagen och våra olika produkter. Med värdefulla erfarenheter och nya kontakter i bagaget är du sedan redo att ta ditt nästa steg i din fortsatta utveckling hos oss.

Så här funkar det.
Rent praktiskt innebär traineeprogrammet att du blir anställd hos oss på OEM Electronics och kopplad till ett av våra affärsområden. Sedan utbildar vi dig internt. På ett strukturerat sätt får du testa på flera olika arbetsuppgifter och tjänster, för att bygga en bra och bred plattform att stå på för din kommande karriär. Efter ca 6-12 månader går du sedan vidare till en tjänst. Under hela resan får du stöd i din personliga utveckling, vi stämmer regelbundet av var du befinner dig och vart du är på väg.

Kontakta Christina Ristl vid eventuella frågor, på 075-242 45 39 eller christina.ristl@oemelectronics.se

Träffa LIA-studenterna Emilia och Jenny!

Emilia Lindqvist Gustafsson och Jenny Johansson går den tvååriga distans-utbildningen Account Manager på TUC yrkeshögskola i Linköping. De var på plats hos oss för att göra sin första LIA (Lärande i arbete)-period under 12 veckor.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se