Arbeta hos oss

Här börjar din karriär inom OEM-koncernen!

Oavsett om du har jobbat i några år, eller om du är helt ny i arbetslivet kan du vara personen vi letar efter. För oss är nämligen personliga egenskaper minst lika viktiga som arbetslivserfarenhet. Vi individanpassar din karriär hos oss.

Här nere ser du tjänster som vi söker just nu och även hur du går tillväga för att skicka in en spontanansökan. 


ÄR DU VÅR NYA KOLLEGA?

Det viktigaste vid en anställning hos oss är inte kunskap ​​​​​​​- den kan vi alltid ge dig. Det viktigaste är din attityd och din inställning!

Vill du jobba med oss? Hör av dig!

Vi individanpassar din karriär inom OEM-koncernen! Vi har till exempel vårt traineeprogram där du anställs hos oss och blir internutbildad inom flera delar i vårt bolag. Du får kunskap om koncernen, bolagen och produkterna och ett stort stöd i din personliga utveckling. I traineeprogrammet får du värdefulla erfarenheter och kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget.

Har du några frågor? Kontakta Christina Ristl på 075-242 45 39 eller christina.ristl@oemelectronics.se

Välkommen till oss!

Träffa LIA-studenterna Emilia och Jenny!

Emilia Lindqvist Gustafsson och Jenny Johansson går den tvååriga distans-utbildningen Account Manager på TUC yrkeshögskola i Linköping. Nu är de på plats hos oss för att göra sin första LIA (Lärande i arbete)-period under 12 veckor.


Vår värdegrund

Utveckling

Vi försöker hela tiden göra nya saker. Det är ok att göra fel bara man lär sig av misstagen. Vi vill utveckla både företaget och oss själva...

Balans

När vi trivs och har roligt tillsammans blir resultatet bättre. Engagerade medarbetare skapar ett starkt företag...

Öppenhet

Vi ger varandra beröm när vi gjort något bra, och tips om förbättringar Vi är ärliga mot våra kunder, leverantörer och mot varandra...

VAD KAN MAN JOBBA MED?

Hos oss i OEM-koncernen finns flera olika tjänster. Du kan bland annat jobba som:

Säljare • Innesäljare • Produktansvarig • Produktassistent • Lagerarbetare • Montering/produktförädling

SÄLJARE

Som säljare inom OEM-koncernen ansvarar du för försäljning av våra produkter till befintliga och nya kunder. Din roll är att hitta och utveckla nya affärer genom projektförsäljning. Du kommer att ansvara för hela försäljningsprocessen från första kundkontakt till order. 

För att lyckas och trivas i rollen krävs det att du är driven, ansvarstagande och kommunikativ. Vi ser också att du är självgående och kan tänka ut egna lösningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten innebär resande inom Sverige. 
​​​​​​​OEM är en lärande organisation och som stöd under hela karriären erbjuds utbildningar och kurser.

INNESÄLJARE

Som innesäljare hos oss ansvarar du för orderregistrering och leveransbevakning. Du har ett professionellt bemötande mot kunder och leverantörer, både via telefon och mail.

​​​​​​​Det är viktigt att du är strukturerad och noggrann samt har ett intresse för affärer. Du behärskar både svenska och engelska väl.

Inom OEM-koncernen uppmuntrar vi personlig utveckling och flera av våra innesäljare har efter en tid tagit steget till att bli utesäljare.

PRODUKTANSVARIG

Våra produktansvariga jobbar tätt ihop med våra leverantörer. De fungerar som tekniskt stöd för både våra säljare och för våra kunder.

Du bör ha ett tekniskt intresse och vara nyfiken.Du bör behärska svenska och engelska väl, både i tal och skrift.

Inom OEM-koncernen uppmuntrar vi personlig utveckling och ser gärna att du vill utvecklas i din roll eller inom koncernen.

"Vår framgång bygger på att våra medarbetare både vill utveckla sig själva och företaget."

Urban Malm, vd

"Jag började som trainee direkt efter gymnasiet, och idag arbetar jag som affärsområdeschef. Det finns mycket i väggarna här som bidrar till ett positivt och utvecklande arbetsklimat. Att man tidigt ger unga personer mycket ansvar och att man ser varje individ, tror jag är några av framgångsfaktorerna. Som medarbetare får man på så sätt goda förutsättningar för att kunna växa och utvecklas". 

Emil Gustafsson, affärsområdeschef

"Under min utbildning gjorde jag båda mina praktikperioder på OEM Electronics, och sen fick jag jobb här. Jag sökte mig hit eftersom jag hade hört mycket gott om OEM innan; att företaget är en ”bra skola”, och att det finns bra förutsättningar att utvecklas här. Jag trivs jättebra, mycket tack vare mina kollegor och vetskapen om att vi alltid backar upp varandra. Vi är ett team, det gillar jag". 

Sanna Andersson, KAM

"Något av det bästa med jobbet tycker jag är hur vi samarbetar, flera olika roller tillsammans. Vi blir som en kedja; från säljarens kontakt med kunden, vidare till mig som produktansvarig, ut till våra leverantörer, och sedan tillbaka igen. Det är hela tiden en process där vi gemensamt ska komma fram till den bästa lösningen. Alla här går också in med inställningen att man ”gör sitt jobb”. Vi litar på varandra och det skapar teamkänsla och god stämning. Jag trivs!"

Jesper Rylander, produktansvarig

 

"Jag har utvecklats mycket under mina år här, både jobbmässigt och privat. Jag började på lagret och idag jobbar jag som produktansvarig. Det är mycket tack vare den gemenskap och laganda som finns här; att vi tror på varandra, som jag vågat ta nya steg. Här finns flera olika områden att arbeta med; sälj, lager, produktorganisation o.s.v. Det går att hitta vad som passar just en själv. Inställningen och viljan tror jag är viktigast att ha med sig hit, mycket annat kan du lära dig på jobbet". 

Anton Segersson, produktansvarig

"Efter en ingenjörsinriktad  utbildning insåg jag att jag ville ha ett jobb där jag kom ut och träffade folk.  Jag hoppade därför på en 1-årig utbildning till teknisk säljare på Affärshögskolan i Linköping. Vid examen såg jag att OEM Electronics sökte folk och fick jobb här.  Jag gillar att det är ett så varierande jobb och att man direkt får så mycket ansvar och möjlighet att påverka sin roll och arbetssätt."  

Maja Rehn, Produktansvarig

"Jag har varit på OEM Electronics i 13 år nu och jag trivs verkligen här, den familjära känslan och gemenskapen gör att det är kul att gå till jobbet. Här råder inställningen att alla har en viktig funktion att fylla, och möjlighet att utvecklas vidare kan anpassas utifrån vad som passar just dig. Kanske vill du fördjupa dig inom ett visst område, eller åta dig arbetsuppgifter med mer ansvar? Både delarna är lika viktiga. Här råder heller ingen prestige, utan istället har vi inställningen att vi lär av varandra". 

Kristofer Johansson, affärsområdeschef

"Jag arbetade inom ventilationsbranschen, när jag blev kontaktad av OEM Electronics. Jag började som produktassistent och idag är jag produktansvarig. Det finns stora möjligheter inom koncernen och många chanser till personlig utveckling."

Andreas Lingmerth, produktansvarig

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se