06 november 2020

Designa din egen lödspets

Värme är en av flera faktorer som har stor påverkan på lödsspetsens livslängd. För att optimera värmeöverföringen är det viktigt att använda en lödspets där så stor yta som möjligt omsluter det man löder. Med rätt storlek och utformning på spetsen kan därför livslängden förlängas vid lödning och omarbetningsjobb.

Genom att kontrollera värmen kan lödspetsen hålla upp till fem gånger längre. Vi kan tillsammans med JBC ta fram en unik spets för just ditt behov. Vi ställer inga krav på hur stor förbrukningen är, när vi tar fram unika spetsar.

JBC använder sig av en patenterad teknik i sina spetsar. Värmesensorna är placerade vid lödspetsens topp för att snabbt kunna mäta och reglera värmen. Tack vare detta håller spetsen längre samt att man får en mer exakt temperatur vid lödning.

Stationerna från JBC är programmerade för att kontrollera temperaturen. När spetsen inte används går den ner i temperatur. Den patenterade tekniken gör att spetsen väldigt snabbt kommer upp i rätt temperatur igen när man lyfter pennan för att påbörja sin lödning.

Vi lagerför många olika typer av spetsar från JBC, som kan skickas från vårt lager samma dag. Vi har också möjlighet att lagerföra de spetsar vi kundanpassar för just er verksamhet.Mimmi Josefsson Grudemo
Produktansvarig
075-242 45 42

Kontakta mig


Senaste nytt

Förläng livslängden på dina produkter

Nyheter
För att maximera livslängden på en produkt är effektiv kylning en viktig...

Nya ultrakompakta värmare från DBK

Nyheter
Vår leverantör DBK lanserar en ny serie ultrakompakta fläktvärmare, som ...

Flygande nyhet från RLC

Nyheter
RLC Electronics har under flera årtionden varit en ledande tillverkare a...

Ny bläckstrålemärkning till vår maskinpark

Nyheter
Vi uppgraderar vår maskinpark med bläckstrålemärkning för att kunna erbj...

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se