10 juni 2021

Överför värme med värmeväxlare

En värmeväxlare är utformad för att effektivt överföra eller utbyta värme från en sak till en annan. Med vårt nya sortiment av värmeväxlare från vår leverantör AAVID får du en kompakt och högeffektiv kylning som kan isolera skåpelektronik från den yttre miljön.

Det finns flera olika typer av värmeväxlare. Är värmeavledningsbehovet för stort för en naturlig eller fläktforceras konvektion passar luft-till-luft-värmeväxlarna bäst. De är beprövade, kraftfulla och kan anpassas för ett brett spektrum av applikationer.

För en mer kraftfull värmelösning finns vätska-till-luft-värmeväxlare. De består vanligtvis av ett rör som leds genom tätt sittande metallflänsar. Värmen växlas genom att vätska passerar genom röret, som i sin tur leder värmen ut till flänsarna. Värmen överförs sedan till den omgivande luften, oftast med en fläkt som blåser luft genom värmeväxlaren.

För att få ett mekaniskt stöd omsluts rör- och flänspaketet av en monteringsram. Vi har standardalternativ med värmeväxlare i olika material, som exempelvis koppar och rostfritt stål, men även aluminium och nickel för att möta specifika miljökrav.

Vi kan även anpassa värmeväxlarna för att optimera lösningar och skapa en komplett enhet som är redo för installation.

Flera möjligheter till anpassning:

  • Flänsmönster
  • Böjningar av rör
  • Monteringsstrukturer
  • Röranslutningar
  • Olika färger och ytbeläggningar

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se